ЄС ввів санкції проти російських компаній за будівництво Керченського мосту

ЄС ввів санкції проти російських компаній за будівництво Керченського мосту

Укрінформ
Європейський союз ввів санкції для шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Рішення від 30 липня було опубліковано в Офіційному журналі Європейського Союзу.

Таким чином, з 31 липня під європейськими санкціями знаходяться АТ «Інститут Гипростроймост - Санкт-Петербург», АТ «Суднобудівний завод «Залив», ТОВ «Стройгазмонтаж - Міст» і вологодське АТ «ВАД».

Крім того, під санкції потрапили дві компанії Аркадія Ротенберга - ПАТ «Мостотрест» і ТОВ «Стройгазмонтаж», які раніше були включені в санкційний список США.

Як повідомляв Укрінформ, у Краснодарському краї РФ 15 травня офіційно запустили автомобільний рух на мосту через Керченську протоку в окупований Росією Крим.

Раніше в цьому місяці Європейський Союз прийняв рішення про введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до незаконного будівництва мосту.

Читайте також: МЗС висловило протест через "кримський вояж" Медведєва

Президент України Петро Порошенко назвав незаконне будівництво Керченського мосту черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля.

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, будівництво Росією моста через Керченську протоку в окупований Крим створило низку серйозних загроз і методів тиску на Україну, ключовим з яких є загроза національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-