МЗС висловило протест через

МЗС висловило протест через "кримський вояж" Медведєва

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з не узгодженим з Україною перебуванням прем’єр-міністра Російської Федерації Дмитра Медведєва на тимчасово окупованій території України - в Автономній Республіці Крим та м.Севастополі 28-29 липня.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Міністерство закордонних справ України неодноразово наголошувало на неприпустимості не узгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на суверенній території нашої держави, яка включає Автономну Республіку Крим та м.Севастополь. Перебування Д.Медведєва на території Автономної Республіки Крим є грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права, зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Росії тисячі людей вийшли на протести проти підвищення пенсійного віку

У МЗС підкреслили, що Автономна Республіка Крим та м. Севастополь є невід'ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах, і це визнається всією міжнародною спільнотою, яка вже неодноразово давала належну оцінку протиправним діянням Російської Федерації шляхом схвалення відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також запровадження санкцій проти держави-окупанта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-