Правозахисники розповіли, як у Криму вербують в окупаційну армію

Правозахисники розповіли, як у Криму вербують в окупаційну армію

Укрінформ
У Севастополі окупаційна влада проводить незаконне з точки зору міжнародного права вербування на військову службу в російську армію за контрактом.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"У Севастополі 29 липня 2018 року пройшла чергова акція із закликом йти служити за контрактом у російську армію. Жителів міста знову вербували на військову службу", - повідомили правозахисники.

За їх даними, на центральній площі Нахімова у Севастополі в день святкування дня ВДВ були встановлені намети з табличкою: «Пункт відбору на військову службу за контрактом», біля яких «влада» роздавала людям буклети з агітацією служити на кораблях 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту РФ.

У "Кримській правозахисній групі" повідомили, що агітаційні заходи окупантів з вербування жителів півострова на військову службу в російську армію фіксувалися і раніше.

У правозахисній організації нагадали, що стаття 51 Женевської конвенції про захист прав цивільного населення на окупованих територіях забороняє державі-окупантові проводити призов у свою армію.

Читайте також: МЗС висловило протест через "кримський вояж" Медведєва

У тому числі, за словами керівника "Кримської правозахисної групи" Ольги Скрипник, Конвенція забороняє пропаганду військового призову на окупованих територіях, зокрема, розміщення рекламних плакатів. "Під заборону підпадає як контрактна, так і срокова служба", - резюмувала Скрипник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-