61:0 на користь Сенцова - Геращенко про російський ЧС-2018

61:0 на користь Сенцова - Геращенко про російський ЧС-2018

Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала заступника глави МЗС Сергія Кислицю ще раз відправити ноту до МЗС РФ зі списком 36 російських злочинців, яких Україна готова обміняти на політв'язнів Кремля.

Про це вона заявила з трибуни парламенту в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми звертаємося до Міністерства закордонних справ, до пана Кислиці з проханням ще раз направити офіційну ноту МЗС Росії зі списком 36 злочинців з вимогою дати офіційну відповідь і віддати нам наших", - сказала Геращенко.

Водночас вона нагадала, що сьогодні день народження у українського режисера Олега Сенцова, який є політв'язнем Кремля.

"Це п'ятий день народження, який українець -  кримчанин Олег Сенцов проводить у путінській в'язниці. У ті дні, коли в Росії йде чемпіонат світу з футболу, він іде з рахунком 61:0 на користь Олега Сенцова. Сьогодні мама Олега Сенцова звернулася до Путіна з проханням про помилування її сина, а ми звертаємося з вимогою до всього світу, у т.ч. до США, з проханням тиснути на Росію, і під час зустрічі президента Трампа з Путіним у Гельсінкі вимагати звільнити Сенцова, Балуха, Клиха, Панова, Карпюка, Асєєва і всіх наших хлопців, які знаходяться на окупованих територіях Донбасу та Криму", - уточнила Геращенко.

Читайте також: Денісова попросила посла США вплинути на Росію для доступу до політв’язнів

Як відомо, Олега Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому висунули обвинувачення в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-