Джемілєв припускає, що зникнення Еміра-Усеїна Куку пов'язане з голодуванням

Джемілєв припускає, що зникнення Еміра-Усеїна Куку пов'язане з голодуванням

Укрінформ
Зникнення кримськотатарського політв'язня Еміра-Усеїна Куку може бути пов'язано з наслідками його голодування.

Про це у вівторок на прес-конференції у Києві сказав лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як відомо, Куку оголошував голодування, а результатом голодування різне може бути. Але я не думаю, щоб був летальний кінець. Якби був летальний кінець, напевно все-таки б видали тіло і повідомили рідні", - сказав Джемілєв.

За його словами, рано чи пізно ФСБ доведеться відповідати за свої дії.

"Мені важко зараз щось сказати, взагалі дії співробітників ФСБ дуже непередбачувані. Але однозначне те, що ці дії незаконні, і за них колись їм доведеться відповідати", - заявив Джемілєв.

Як повідомлялося, сьогодні адвокат Еміра-Усеїна Куку Олександр Попков повідомив, що його підзахисний, перебуваючий під арештом у Ростові-на-Дону, зник. Куку з 26 червня (14 днів) тримає голодування на підтримку Олега Сенцова.

Читайте також: У Росії зник кримськотатарський правозахисник - адвокат

У лютому-квітні 2016 року в окупованому Криму в Ялті були затримані Арсен Джеппаров, Рефат Алимов, Емір-Усеїн Куку, Муслім Алієв, Інвер Бекіров і Вадим Сірук. Їх звинувачують у причетності до ісламської організації «Хізб ут-Тахрір».

Міністерство закордонних справ України 20 лютого 2018 року виразило рішучий протест у зв'язку з продовженням розгляду в Північнокавказькому окружному військовому суді сфабрикованої справи проти громадян України Мусліма Алієва, Еміра-Усеїна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Рефата Алимова, Арсена Джеппарова. У МЗС закликали Росію негайно припинити політично мотивоване переслідування представників кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-