США не планують визнавати анексію Криму Росією - Волкер

США не планують визнавати анексію Криму Росією - Волкер

Укрінформ
Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер підкреслює, що США не планують визнавати анексію Криму Росією.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькому телеканалу OstWest.

«Я думаю, що американські медіа поспішили з історією про можливість визнання анексії Криму. Білий дім висловився в подальшому дуже ясно – радник президента США з національної безпеки Джон Болтон і прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс прояснили, що США не планують визнавати російську анексію Криму. Так і слід розуміти американську позицію», – сказав Волкер.

Читайте також: Командувач Нацгвардії обговорив із Волкером ситуацію на Донбасі

Він додав, що адміністрація президента США демонструвала послідовний підхід у питанні підтримки територіальної цілісності України.

Відповідаючи на питання, чи ризикує Україна втратити підтримку Заходу, зокрема, через проблеми з корупцією і ультраправими рухами, Волкер зазначив, що Україна домоглася істотного прогресу в проведенні реформ за останні три роки.

«В України, як і раніше, є істотні проблеми з корупцією, а також значне місце для реформ, які поки не проведені, але повинні бути проведені», – додав він.

Читайте також: У Берліні кажуть, що Вашингтон обіцяв поки не запроваджувати "трубопровідні" санкції

У той же час, спецпредставник США вважає, що ультраправі рухи не впливають на державну політику.

«На щастя, це лише невелика меншість, що не має впливу на державну політику і не впливає на те, в якому напрямку розвивається Україна. Так що це не предмет мого занепокоєння, але важливо, щоб самі лідери України це теж засуджували», – сказав Волкер.

Читайте також: У Польщі хочуть підготувати доповідь про "кримські" злочини Росії

Як повідомлялося, коли президента США Дональда Трампа 29 червня запитали чи, визнають Сполучені Штати Крим частиною Росії, він відповів: »Ми побачимо».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-