У Польщі хочуть підготувати доповідь про

У Польщі хочуть підготувати доповідь про "кримські" злочини Росії

Укрінформ
Автор доповіді про "Російські воєнні злочини в Україні в 2014 році", депутат польського Сейму Малгожата Госєвська не виключає підготовку нових розділів цієї доповіді і хоче створити окрему доповідь про російські злочини у Криму.

Про це вона розповіла в інтерв’ю Укрінформу.

"Я думаю, що можна робити чергові розділи цієї доповіді. Ми хотіли б зробити окрему доповідь, що стосуватиметься Криму. Можливо, спробуємо це зробити восени цього року", - заявила Госєвська.

Вона додала, що команда її однодумців виношує цю ідею вже упродовж тривалого часу і сподівається втілити її в життя.

Польський політик головним назвала те, щоб Гаазький трибунал розпочав вивчення вже поданої в 2016 році доповіді й почав викликати свідків для дачі формальних свідчень.

"Тоді не буде перешкод, аби збільшити кількість цих свідків. У такому випадку ми повертаємося до справи і чергові особи, які могли б дати нові свідчення, сподіваюся, матимуть можливість це зробити",- констатувала вона.

За її словами, до доповіді не увійшло дуже багато розповідей осіб, які зазнали тортур у російських злочинців на Донбасі. Вона зауважила, що йдеться про згвалтування чеченцями молодих дівчат і кастрування українських солдатів, про що їм дуже важко офіційно свідчити.

Утім, вона висловила сподівання, що у випадку початку розгляду злочинів Росії в Гаазькому трибуналі ці люди все ж наважаться дати свідчення щодо російських злочинів на окупованих територіях.

Читайте також: Путін фактично торгує українськими політв'язнями - Логвинський

Як повідомляв Укрінформ, доповідь складено на базі понад 60 свідчень, які польські та українські волонтери взяли у колишніх полонених. У них вони розповідають, серед іншого, про фізичні і психічні тортури, вбивства, до яких мали відношення росіяни. Презентація доповіді відбулася у парламентах кількох країн, в Європарламенті. У квітні 2016 року її було передано до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Фото: PAP, Marcin Obara, wiadomosci.wp.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-