У Берліні кажуть, що Вашингтон обіцяв поки не запроваджувати

У Берліні кажуть, що Вашингтон обіцяв поки не запроваджувати "трубопровідні" санкції

Укрінформ
У Міністерстві економіки та енергетики ФРН стверджують, що отримали від США попередні гарантії про незастосування санкцій щодо проектів, пов'язаних із трубопроводами.

Про це сказала у п'ятницю на брифінгу представник відомства Анніка Айнхорн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується Росії, велися переговори із американською та російською сторонами, мова йде, перш за все, про проекти трубопроводів; існують обіцянки американської сторони ці проекти поки що виключити з санкцій", - повідомила Айнхорн, уточнивши, що йдеться, у першу чергу, про газопроводи.

Вона нагадала, що Німеччина завжди відкидала екстериторіальні санкції, кого б і чого б вони не стосувалися. США оголосили про намір запровадити подібні санкції у листопаді минулого року. Берлін заявляв, що деякі положення американців були сформульовані нечітко, тому велися переговори.

Читайте також: У Держдумі пропонують пустити Nord Stream 2 в обхід Данії

Як повідомляв Укрінформ, Глава Верховної Ради України Андрій Парубій у Вашингтоні напередодні заявив, що вважає запровадження санкцій США проти всіх учасників проекту "Північний потік-2" "реальним рішенням", що здатне зупинити російський проект, спрямований на посилення економічного та політичного тиску РФ у Європі.

Також напередодні прем'єр-міністр Данії Ларс Льокке Расмуссен заявив, що питання будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" у обхід газотранспортної системи України потрібно винести на обговорення на загальноєвропейський рівень.

Парламентська асамблея країн "Східного партнерства" та Європарламенту Euronest 27 червня засудила будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Як відомо, "Північний потік-2" - це проект газопроводу з Росії до Німеччини у обхід України через Балтійське море. 51% акцій належать російському Газпрому. РФ хоче побудувати дві нитки газопроводу (до 55 млрд кубометрів газу на рік). Брюссель та Берлін обіцяють гарантувати транзит газу через Україну навіть після будівництва "Північного потоку-2". Водночас спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що цей проект ставить Україну політично у більш вразливу ситуацію і називає його суто політичним.

5 квітня Верховна Рада України закликала світ не підтримувати будівництво російського "Північного потоку-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-