У Держдумі пропонують пустити Nord Stream 2 в обхід Данії

У Держдумі пропонують пустити Nord Stream 2 в обхід Данії

Укрінформ
Голова комітету Держдуми РФ з освіти і науки В'ячеслав Ніконов вважає, що блокування Данією газопроводу "Північний потік-2" потребує продовження трубопроводу на 10-12 миль, що окупиться відсутністю "плати за дно" цій країні.

Про це повідомляє Інтерфакс

"Данія заявила про намір затримати будівництво "Північного потоку-2". Для проекту це майже нешкідливо: обхід датських вод продовжить трубу на 10-12 миль. Невелике подорожчання компенсується відсутністю "плати за дно" Копенгагену", - сказав Ніконов.

Напередодні прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен завив, що питання будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» в обхід газотранспортної системи України потрібно винести на обговорення на загальноєвропейський рівень.

Читайте також: Гройсман закликає Європу не допустити будівництво Nord Stream 2

"Північний потік-2" - проект магістрального газопроводу з Росії в Німеччину через Балтійське море завдовжки понад 1200 км. Це розширення "Північного потоку", яке передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море в Німеччину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-