Посол України звернувся до Die Presse через Крим

Посол України звернувся до Die Presse через Крим "з паралельної реальності"

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австрії Олександр Щерба назвав безвідповідальною статтю «Ялта: улюблене місце заможних росіян», надруковану в сьогоднішньому номері австрійської газеті Die Presse. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Шановна редакція, я був здивований побачити на ваших шпальтах статтю під назвою «Ялта: улюблене місце заможних росіян». Такий собі красивий опис туристичних приваб окупованого Криму, де чомусь зовсім не згадується, як на півострові розбудовують похмуру поліцейську державу, і як кожен день там затримують кримських татар, і як кінорежисер та дисидент Олег Сенцов був там засуджений на 20 років, і як анексія Криму фактично розв'язала криваву війну на Сході Європи", - написав посол України в Австрії.

Він назвав статтю "посланням з паралельної реальності".

"Ця стаття – ніби послання з паралельної реальності. Так, ми дуже раді за «заможних росіян». Так, море там дійсно тепле. Так, кипариси та акації там дійсно красиві. Так, Pelmeni (так насправді пишеться це слово) там смачні. І так, Крим – це дійсно гарне місце, яке раніше було варте подорожі. Раніше, але не зараз", - підкреслив Щерба.

Читайте також: МінТОТ зафіксував ще 21 судно-порушник в окупованому Криму

Дипломат заявив, що писати про Крим сьогодні "у спокусливих тонах", не просто помилково, але й безвідповідально.

"Писати про Крим у спокусливих тонах, не згадуючи, про кримінальне провадження і можливо заборону на в’їзд в Україну, які тягне за собою в’їзд до Криму через російську територію – не просто помилково, але й безвідповідально", - вважає посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-