МінТОТ зафіксував ще 21 судно-порушник в окупованому Криму

МінТОТ зафіксував ще 21 судно-порушник в окупованому Криму

Укрінформ
Упродовж червня було зафіксовано заходження 21 вантажного судна-порушника до портів окупованого Росією Криму.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"З 1 по 30 червня до портів окупованого Криму зафіксовано заходження 21 вантажного судна-порушника. Всі судна були під прапором Російської Федерації. Загалом цими суднами здійснено 70 заходів до портів Севастополя та Керчі. Окрім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії, Керчі та Ялти, що використовуються для стоянки, зафіксовано 14 суден під прапорами Російської Федерації, Республіки Палау та Коморських островів", - йдеться у повідомленні.

У МінТОТ нагадали, що морські порти в АРК закриті розпорядженням Кабінету міністрів та наказом Міністерства інфраструктури.

Читайте також: Звільнені з полону 57 українців уже отримали одноразову допомогу - МінТОТ

"Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополя, є порушенням норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також порушенням законодавства України, і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, зокрема, кримінальну", - наголосили в міністерстві.

У відомстві зауважили, що статистика надається по суднах, на яких працює автоматична система ідентифікації AIS (Automatic Identification System).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-