Посол України в Німеччині розповів про медійну перемогу #FreeSentsov

Посол України в Німеччині розповів про медійну перемогу #FreeSentsov

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Федеративній Республіці Німеччина Андрій Мельник розповів про медійну перемогу в кампанії зі звільнення Олега Сенцова.

Про це він написав у Тwitter

"Маленька медійна перемога: у неділю у прайм-таймі Першого каналу Німецького телебачення ARD @DasErste - важлива передача про міжнародну кампанію на звільнення Олега Сенцова #FreeSentsov #SaveOlegSentsov", - написав Мельник.

Читайте також: Сестра Сенцова заявляє, що нічого не просила у Путіна

Як повідомлялося, у світі проходить глобальна акція з вимогою звільнити ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ. 8 червня у соцмережах почали другий етап цієї глобальної акції.

Олег Сенцов засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму,

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати змогу уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян. Під час розмови Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв'язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях, звернув увагу на голодування українців та висловив занепокоєння погіршенням їхнього стану здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-