Сестра Сенцова заявляє, що нічого не просила у Путіна

Сестра Сенцова заявляє, що нічого не просила у Путіна

Укрінформ
Сестра ув’язненого в Росії Олега Сенцова Наталія Каплан заявляє, що не писала російському президенту Володимиру Путіну з проханням звільнити українського режисера.

Про це вона написала в Фейсбуці.

«Відповідально заявляю, до Путіна не зверталася, звідки ноги ростуть (у цієї інформації – ред.), не знаю. Можливо, банально недозрозуміли», – зазначила Каплан.

Раніше про таке звернення писало британське видання Guardian.

Читайте також: На мітингу в центрі Москві закликали звільнити Сенцова

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

4 червня в ОБСЄ назвали невиправданим вирок українському режисеру, політв’язню Олегу Сенцову, якого у Росії засудили до 20 років позбавлення волі.

Як заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко, Україна готова обміняти 23 засуджених росіян на Сенцова та інших українських політв’язнів.

У Кремлі прокоментували можливість обміну Сенцова та інших українців на засуджених в Україні росіян.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-