На мітингу в центрі Москві закликали звільнити Сенцова

На мітингу в центрі Москві закликали звільнити Сенцова

Укрінформ
У Москві на проспекті Академіка Сахарова завершився узгоджений мітинг опозиціонерів і правозахисників "За вільну Росію без репресій і свавілля", на якому звучали вимоги звільнення політв'язнів в Росії.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Вимагаємо звільнити політичних ув'язнених, у тому числі Олега Сенцова, який оголосив голодування, Оюба Тітієва та багатьох інших, припинити тотальну брехню і пропаганду, яка ллється з підконтрольних державі ЗМІ", - сказав один із організаторів мітингу правозахисник Лев Пономарьов.

За його словами, учасники мітингу зібралися для того, щоб заявити про свою незгоду з політичним курсом нинішньої влади». Серед інших гасел мітингу - припинення переслідування політичних опонентів влади і практики порушення кримінальних справ за репости в Інтернеті.

Читайте також: "Без репресій і свавілля": у Москві затримали трьох осіб за образу Путіна

Була прийнята підсумкова резолюція з вимогою припинення свавілля силових структур та звільнення громадян, які відбувають покарання за політичними мотивами. Учасники мітингу вимагають припинити безкарне свавілля, розгони мирних зборів громадян і затримання учасників таких акцій.

Голова партії "Яблоко" Емілія Слабунова, виступаючи на мітингу, вимагала припинити блокування інтернет-сайтів і цензуру, а також закликала провести "вільні вибори".

За даними московської поліції, на акцію прийшли близько 1700 чоловік. Організатори називають цифри від 2 до 5 тисяч.

Читайте також: На російському кінофестивалі "Кінотавр" закликали звільнити Сенцова

Узгоджений з владою мітинг організували опозиційні партії, правозахисники і громадські активісти. На акцію прийшли політик Дмитро Гудков, письменниця Людмила Улицька, правозахисник Світлана Ганнушкіна. Лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов у своєму виступі закликав опозицію до єднання. Прихильники Олексія Навального в організації акції участі не брали.

На мітингу затримали двох осіб, у тому числі активістку Дарину Полюдову - пише портал ОВД.Інфо.

Як відомо, на даний час в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Український режисер Олег Сенцов, якого в РФ засудили до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням в «терористичній діяльності» на території анексованого Криму, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії. По всьому світу проходять акції на його підтримку і з вимогою звільнення.

Фото: Вікторія Одісонова / «Новая газета»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-