На російському кінофестивалі

На російському кінофестивалі "Кінотавр" закликали звільнити Сенцова

Укрінформ
На російському кінофестивалі «Кінотавр» закликали звільнити українського політв’язня Кремля Олега Сенцова та арештованого за звинуваченнями у розкраданні коштів російського режисера Кирила Серебренникова.

Про це повідомляє «Дождь».

Зі сцени фестивалю режисер Олексій Попогребський та кінокритик Андрій Плахов зачитали звернення із закликом звільнити Сенцова та Серебренникова.

«Кінотавр» — відкритий російський кінофестиваль, який щороку проводиться в Сочі. У 2018 році головну премію здобув фільм «Серце світу» режисерки Натальї Міщанінової.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

4 червня в ОБСЄ назвали невиправданим вирок українському режисеру, політв’язню Олегу Сенцову, якого у Росії засудили до 20 років позбавлення волі.

Як заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко, Україна готова обміняти 23 засуджених росіян на Сенцова та інших українських політв’язнів.

Читайте також: Клімкін порівняв Сенцова з героями, які пережили радянські репресії

У Кремлі прокоментували можливість обміну Сенцова та інших українців на засуджених в Україні росіян.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-