"Без репресій і свавілля": у Москві затримали трьох осіб за образу Путіна

Фото
Укрінформ
У Москві на проспекті Сахарова пройшов мітинг опозиції «За вільну Росію без репресій і свавілля». На мітингу розгорнули банер на підтримку режисера Олега Сенцова.

Як повідомляє «Новая газета», в мітингу, за даними опозиції, взяли участь близько трьох тисяч осіб, поліція повідомила про 1700 учасників.

За даними «Новой», цього разу обшук людей на вході був особливо ретельний.

На мітинг прийшли представники громадських організацій, які займаються допомогою політв'язням, а також представники політичних партій, зокрема, «Парнас», «Яблуко» та ін.

Вони закликали зупинити політичні репресії, звільнити політв'язнів, припинити «справу «Сьомої студії», не зносити будинки за проектом реновації, зупинити блокування «Телеграма» і припинити побиття людей на мітингах.

Крім того, учасники акції виступають проти порушення кримінальних справ за «небажані» репости у соцмережах і порушення прав людини силовими структурами.

Водночас, поліція затримала трьох осіб. За словами одного з організаторів заходу Льва Пономарьова, в поліції йому пояснили, що людей затримали за неприпустимі висловлювання на адресу президента РФ Володимира Путіна.

Як відомо, нині в Росії й анексованому Криму утримуються 64 українських політв'язні, серед них журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Читайте також: У Москві проходить мітинг проти репресій і свавілля

Українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії, в РФ засудили до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було вирішено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув’язнених громадян.

Фото: "Новая газета"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-