Справа Кашки: адвокат заявляє, що слідство сховало записи знущань над активісткою

Справа Кашки: адвокат заявляє, що слідство сховало записи знущань над активісткою

Укрінформ
Невідомо, де знаходяться і чи існують ще вилучені російськими силовиками записи камер відеоспостереження, які могли б прояснити обставини смерті ветерана кримськотатарського національного руху 82-річної Веджиє Кашка.

Про це повідомляє КримSOS з посиланням на адвоката Миколу Полозова, який проводить власне розслідування.

"Усі записи всіх камер спостереження, у поле зору яких могла потрапити Веджиє Кашка, були вилучені того самого дня, 23 листопада невідомими силовиками без будь-яких документів. Де ці відеозаписи і чи існують вони, на даний момент невідомо. Я чекаю, коли матеріал перевірки з прокуратури повернеться назад у слідство, щоб все-таки ознайомитися з цим обсягом інформації і тоді вже, залежно від змісту, вживати подальших заходів», - зазначив Полозов.

Читайте також: Справа 26 лютого: "прокурор" у Криму вже приготував вирок фігурантам

Як повідомлялося, 23 листопада 2017 року в Криму пройшли обшуки і затримання кримськотатарських активістів. Обшук зі спробою затримання пройшов і у ветерана національного руху кримських татар Веджиє Кашка. Під час затримання силовиками було використано непропорційне застосування сили, в результаті чого 82-річній жінці стало погано, і по дорозі в лікарню вона померла. Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікувала смерть Кашка як умисне вбивство. Слідчий комітет Росії відмовився порушувати кримінальні справи за фактом смерті ветерана кримськотатарського національного руху. Адвокат Микола Полозов на прохання родичів почав незалежне адвокатське розслідування обставин смерті Веджиє Кашка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-