Amnesty International нагадала Кремлю про відповідальність за життя Сенцова

Amnesty International нагадала Кремлю про відповідальність за життя Сенцова

Укрінформ
Amnesty International глибоко стурбована станом здоров'я українського кінорежисера Олега Сенцова і нагадує Кремлю про відповідальність за життя українського в'язня.

Про це Укрінформу заявили у берлінському офісі організації.

"Ми дуже стурбовані станом здоров'я українського режисера Олега Сенцова і звертаємося до російської влади з проханням зробити все можливе, щоб вирішити поточну ситуацію", - заявив експерт по Росії в Amnesty International у Німеччині Пітер Франк. 

За його словами, після затримання «внаслідок несправедливого судового розгляду влада несе особливу відповідальність за здоров'я Олега Сенцова».

Amnesty International класифікує судовий розгляд як несправедливий у багатьох відношеннях, вказуючи, зокрема, що вердикт був обгрунтований показаннями свідка, який з часом відкликав свої свідчення, вибиті під тортурами. Зізнання, отримані під тортурами, ніколи не можуть вважатися достатньою підставою для звинувачення, підкреслюють в AI.

У Amnesty International заявляють, що проводитимуть кампанію за звільнення  Сенцова, якщо йому не пред'являть правдоподібних обвинувачень у скоєнні злочинів.

 Сенцов, який відбуває термін у таборі Лабитнангі, в Західному Сибіру, голодує з 14 травня, його здоров'я різко погіршується. "Своїм голодуванням Олег Сенцов хоче привернути увагу до ситуації з понад 60 українськими ув'язненими в Росії та домогтися їхнього звільнення", - підкреслюють в організації.

Читайте також: Сенцов голодує 12-й день: Джемілєв просить світ допомогти звільнити політв’язня

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов був затриманий у березні 2014 року російськими спецслужбами в анексованому Росією Криму разом з активістом Олександром Кольченком. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-