Церетелі пояснив відсутність у звіті ОБСЄ згадки про

Церетелі пояснив відсутність у звіті ОБСЄ згадки про "вибори Путіна" в Криму

Укрінформ
Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі наголошує, що у звіті ОБСЄ про вибори у Росії є посилання на попередній документ щодо підтримки неподільності та суверенітету України.

Про це він сказав під час брифінгу у Верховній Раді за результатами дводенного візиту делегації ОБСЄ на схід України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо в документі, про який ви згадували, немає згадки про територію Криму, то там є згадка і посилання на попередній документ, в якому також зазначено, що ми підтримуємо неподільність і суверенітет України", - прокоментував він заяву першого заступника голови ВР України Ірини Геращенко про відсутність у звіті БДІПЛ ОБСЄ незаконності проведення виборів президента РФ у Криму.

Водночас спеціальний представник ПА ОБСЄ з питань Східної Європи Кент Харстед зауважив, що кожного разу, згадуючи в офіційних документах ОБСЄ Україну, організація підкреслює те, "що Крим та територія Донбасу є її невід'ємною частиною".

"І коли ми говоримо про вибори на території РФ, вони не мають жодного стосунку до території Криму", - сказав Харстед.

Окрім того, президент ПА ОБСЄ наголосив, що Україна є однією з найважливіших тем в усіх резолюціях ОБСЄ.

"Наскільки нам відомо, в усіх звітах, які ми публікуємо, та інформації, яку ми надаємо як Організація, яка є лідером із спостереження за проведенням виборів, ми ніколи не піддаємо сумніву неподільність території України", - наголосив Церетелі.

За його словами, останні два дні делегація ОБСЄ відвідала кілька місць і зустрілася з представниками місцевих громад та громад внутрішньо переміщених осіб на сході.

"Ми усвідомлюємо усі проблеми, які постають на даний момент перед регіоном Донбас, перед сходом України. Ми також усвідомлюємо, що однією з ключових вимог для подальшого розвитку України є мир", - зазначив президент ПА ОБСЄ.

Читайте також: Рада має ухвалити цього тижня звернення до ОБСЄ щодо "виборів Путіна" в Криму

Делегація ОБСЄ відзначила роботу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України.

Як повідомлялось, раніше перший заступник ВР України Ірина Геращенко закликала Раду проголосувати на цьому тижні проект заяви-звернення до ОБСЄ щодо виборів президента РФ у Криму, підготовлений, зокрема, за участю громадської мережі "ОПОРА".

За словами Геращенко, у попередньому звіті ОБСЄ відсутні будь-які згадки щодо незаконності проведення виборів президента РФ у Криму. Геращенко наголосила, що найближчими днями має бути підготовлений остаточний звіт ОБСЄ щодо президентських виборів у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-