Рада має ухвалити цього тижня звернення до ОБСЄ щодо

Рада має ухвалити цього тижня звернення до ОБСЄ щодо "виборів Путіна" в Криму

Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликає парламент проголосувати на цьому тижні підготовлений проект заяви-звернення до ОБСЄ щодо незаконності проведення виборів президента Росії в Криму.

Про це вона наголосила на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом з громадськими організаціями, я хочу подякувати організації «ОПОРА» та пані (голові правління  - ред.) Ользі Айвазовській за те, що ми підготували відповідний проект заяви Верховної Ради України до ОБСЄ, до діючого Президента ОБСЄ. Я дуже би просила і Андрія Володимировича Парубія, і лідерів всіх фракцій, щоб ми її підписали цю заяву, і цього тижня  прийняли», - сказала вона.

За словами Геращенко, Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ в своєму звіті щодо  президентських виборів у РФ «жодним словом не вказала в цьому звіті щодо фальсифікованих виборів у Криму».

Читайте також: ЄС розширив санкції проти Росії за "вибори" у Криму - Порошенко

«Тим самим, по суті відбувається повзуча легалізація цих фальсифікованих виборів», - підкреслила Геращенко.

За словами віце-спікера, відповідну заяву необхідно проголосувати на цьому тижні у зв'язку з тим, що «остаточний звіт ОБСЄ буде затверджений буквально днями».

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Рада Європейського Союзу запровадила санкції проти п'яти осіб, причетних до проведення незаконних виборів президента Росії на території Криму.

11 травня Президент Петро Порошенко заявив, що Комітет постійних представників ЄС ухвалив рішення про запровадження індивідуальних санкцій проти осіб, причетних до проведення так званих виборів президента Росії в анексованому Криму.

Як відомо, нині обмежувальні заходи ЄС, які включають візові заборони та заморожування активів, застосовані проти 150 осіб та 38 установ, що відповідальні за посягання на суверенітет і територіальну цілісність України.

До списку входять, зокрема, й наближені до режиму Володимира Путіна особи, включаючи високопосадовців центральних органів влади та олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-