ЄС розширив санкції проти Росії за

ЄС розширив санкції проти Росії за "вибори" у Криму - Порошенко

Укрінформ
Рада ЄС запровадила санкції проти п’яти осіб, причетних до проведення незаконних виборів президента Росії на території анексованого Криму.

Про це написав Президент Петро Порошенко у Facebook.

“Вітаю офіційне рішення Ради ЄС про запровадження санкцій проти п’яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів Президента РФ в тимчасово окупованому Криму та Севастополі”, - зазначив Глава держави.

Водночас Порошенко наголосив, що покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету та територіальної цілісності України є неминучим.

Також Президент додав, що його зустрічі в Аахені (під час нещодавнього візиту до Німеччини) з лідерами ЄС, Франції, Німеччини чітко підтвердили, що тема деокупації та відновлення суверенітету України над Кримом є одним з нагальних пріоритетів європейського порядку денного.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня Президент Петро Порошенко заявив, що Комітет постійних представників ЄС ухвалив рішення про запровадження індивідуальних санкцій проти осіб, причетних до проведення так званих виборів президента Росії в анексованому Криму.

Читайте також: “Вільні демократи” Німеччини підтримали політику санкцій проти РФ

Як відомо, нині обмежувальні заходи ЄС, які включають візові заборони та заморожування активів, застосовані проти 150 осіб та 38 установ, що відповідальні за посягання на суверенітет і територіальну цілісність України.

До списку входять, зокрема, й наближені до режиму Володимира Путіна особи, включаючи високопосадовців центральних органів влади та олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-