Кабмін затвердив план заходів до Дня пам'яті жертв геноциду кримських татар

Кабмін затвердив план заходів до Дня пам'яті жертв геноциду кримських татар

Укрінформ
З метою гідного вшанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, популяризації історичної та культурної спадщини кримських татар, уряд на засіданні 10 травня затвердив відповідний план заходів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"18 травня в Україні вшановують День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу - пам'ять про злочинні акції, сплановані керівною верхівкою колишнього СРСР та здійснені радянськими каральними органами у 1944 році, що призвели до масових людських жертв. 18 травня у столиці на Софійській площі відбудеться мітинг пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, на Майдані Незалежності діятиме фотовиставка, присвячена трагічним подіям депортації кримських татар. Цього ж дня відбудеться "Вечір-реквієм" за участю посадових осіб держави, громадських та політичних лідерів, глав дипломатичних місій іноземних держав в Україні, представництв міжнародних організацій, культурних, наукових діячів, керівників релігійних організацій", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти витісняють кримськотатарський бізнес з півострова – Меджліс

Упродовж травня-червня заплановано проведення тематичних теле- і радіопередач, покази документальних фільмів про депортацію кримськотатарського народу з Криму, розпочатого НКВС 18 травня 1944 року, а також художніх фільмів "Хайтарма" та "Чужа молитва".

Дипломатичні представництва України за кордоном проведуть інформаційно-роз'яснювальні заходи, присвячені трагічним подіям, пов'язаним із геноцидом кримськотатарського народу та осіб інших національностей, зокрема відбудуться покази фільмів про депортацію кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-