Справа Панова: у Криму на

Справа Панова: у Криму на "суді" допитали чотирьох свідків обвинувачення

Укрінформ
У підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму 10 травня у справі українця Євгена Панова, якому закидають "підготовку диверсій" на території півострова, допитали чотирьох свідків обвинувачення.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Сергія Лєгостова.

"Було допитано трьох понятих, а також експерта-вибухотехніка. Один з понятих бачив те, чого він у принципі бачити не міг: він надав свідчення, що нібито бачив Панова 7 серпня 2016 року в районі села Суворове, де мій підзахисний фізично не міг з'явитися. Понятий описував його футболку, те, що він був у наручниках. Інший понятий цю інформацію підтвердити не зміг", - розповів адвокат.

Сам Панов категорично заперечує покази свідків, оскільки у зазначений день перебував у районі села Рисове.

Наступне засідання у справі Панова призначене на 11 травня.

Як повідомлялося, Євген Панов - фігурант справи "українських диверсантів", який звинувачується в підготовці теракту на території Криму, був затриманий разом з іншим обвинуваченим у цій справі Андрієм Захтеєм у серпні 2016 року. Їх тримали у московському СІЗО в Лефортово, потім - повернули в Крим. Російські спецслужби заявляють, що Панов і Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала теракти на об'єктах туристичної і соціальної інфраструктури півострова. Захтей підписав досудову угоду зі слідством. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Читайте також: Справа "диверсанта" Панова: суд допитав начальника охорони нафтобази

Панов провину не визнав і від угоди зі слідством відмовився.

Влада України заявляє, що Панов і Захтей стали жертвами провокацій російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-