Затриманого в окупованому Криму Веліляєва перевезли до

Затриманого в окупованому Криму Веліляєва перевезли до "Лефортова"

Укрінформ
Затриманий 26 квітня кримськотатарський бізнесмен і громадський діяч Ресуль Веліляєв зараз знаходиться в московському СІЗО "Лефортово".

Про це повідомила кримська журналістка Ліля Буджурова в соцмережі Facebook.

"Ресуля Веліляєва силовики забрали з собою одразу після обшуку в його будинку, будинках усієї рідні 26 квітня. І цієї ж ночі етапували до Москви, до Лефортовської в'язниці", - написала вона.

Вона зазначила, що суд вже обрав Веліляєву запобіжний захід - арешт на 2 місяці за статтею 238 ч. 2 КК РФ ("Виробництво, зберігання, перевезення або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, що не відповідають нормам безпеки").

За словами журналістки, затримання пов'язано з нібито знайденими в магазині простроченими продуктами, який є власністю Веліляєва.
Читайте також: Масштабні обшуки у Криму: Чубаров заявляє про "чорний четвер"

Як повідомлялося, вранці 26 квітня російські силовики провели обшуки в магазинах кримської торгової мережі «Гузель» і фірми «КримОпт» у Білогорську.

Обшуки проводилися також у будинках кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зере Веліляєва, а також їхніх дорослих дітей, що живуть окремо.

Після цього російські силовики відвезли Ресуля Веліляєва й Алі Барієва до управління Слідчого комітету Росії по Криму, де допитували більше трьох годин, а потім їх вивезли з анексованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-