Масштабні обшуки у Криму: Чубаров заявляє про

Масштабні обшуки у Криму: Чубаров заявляє про "чорний четвер"

Укрінформ
У окупованому Криму у четвер з ранку почалися масштабні обшуки у будинках кримськотатарських підприємців, меценатів та активістів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Чорний четвер" у Карасувбазарі (Білогірську). Із раннього ранку 26 квітня 2018 року проводяться тотальні обшуки у Карасувбазарі. Російські окупанти вторглися з обшуками до будинку кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєвої, а також їхніх дорослих дітей, які проживають окремо", - повідомив Чубаров.

За його словами, обшуки також проходять у всіх філіях підприємства "КримОпт".

"Одночасно обшуки проводяться в інших регіонах Криму - у приміщеннях виробничих баз та десятків фірмових магазинів провідною кримської фірми щодо дистрибуції продуктів харчування у Криму "КримОпт", що належить братам Веліляєвим", - написав Чубаров.

Читайте також: Суд ООН просять зобов’язати Москву скасувати заборону Меджлісу

Він зазначив, що у всіх місцях проведення обшуків "зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлені оточення щодо периметру місць проведення обшуків. Операцією керують співробітники ФСБ Росії".

Біля офісу "КримОпт" у Білогірську вже зібралося близько 400 осіб. На даний час кримські татари збираються і біля інших місць проведення обшуків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-