Затриманому

Затриманому "депутату" Євпаторійської міськради вручили підозру

Укрінформ
Затриманому "депутату" Євпаторійської міськради повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

"Прокуратура АРК здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, у рамках якого 3 квітня 2018 року ГУ СБУ в АР Крим затримано колишнього депутата Євпаторійської міської ради", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України

Як повідомляють у прокуратурі, громадянин України як депутат Євпаторійської міської ради АР Крим брав участь у засіданнях сесії міськради та голосував за так звану націоналізацію державного та комунального майна.

"У вересні 2014 року був обраний депутатом так званої Євпаторійської міської ради від політичної партії "Единая Россия", утвореної незаконними окупаційними органами влади на території півострова. Окрім того, у березні 2014 року брав активну участь у діяльності так званої Самооборони Криму, зокрема, спрямованій на захоплення адміністративних будівель органів державної влади та місцевого самоврядування України", - зазначили у прокуратурі.

У відомстві зауважили, що на сьогодні громадянин є "депутатом" незаконно створеної "Євпаторійської міської ради".

Читайте також: На адмінмежі з Кримом затримали депутата-посіпаку окупантів

"Своїми діями він сприяє встановленню окупаційного режиму на тимчасово окупованій території України, його органів влади, формуванню апарату державної влади Російської Федерації та його легітимізації, чим вчиняє умисні дії з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України", - додали у прокуратурі АРК.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чаплинка", що на адмінмежі з окупованим Кримом, 3 квітня співробітники СБУ затримали "депутата" самопроголошеної "Євпаторійської міської ради".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-