Російські медіа працюють у Криму на вкрадених частотах - Джапарова

Російські медіа працюють у Криму на вкрадених частотах - Джапарова

Укрінформ
На українських частотах у Криму сьогодні відбувається пропагандистське мовлення російських чи проросійських ЗМІ, які фінансуються чи контролюються органами безпеки РФ. 

Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час презентації в Укрінформі драфтового звіту, присвяченого порушенням і втратам у сфері телерадіомовлення в АРК та м. Севастополі після анексії Криму.

 "Порушення тривають, фактом окупації в 2014 році все не закінчилось, оголошуються конкурси і частотний ресурс, який належить Україні, використовується активно, в тому числі проти самої України", - зазначила Джапарова.

За її словами,  першим кроком РФ з лютого-березня 2014 року було фактично відключення і глушіння сигналу української системи телерадіомовлення. 

"Першим кроком вони ізолювали Крим від українських ЗМІ. Другий крок - це тиск на ті незалежні ЗМІ, які працювали  в Криму. І цей тиск надалі триває. За публічне оголошення, що Крим є Україною, можуть бути ув'язнення", - зауважила перший заступник міністра інформаційної політики.

Читайте також: Росія бере на озброєння нові прийоми дезінформації - МІП

Джапарова також зазначила, що до попереднього звіту увійшла вся інформація щодо втрат, а також перелік російських чи проросійських медіа, які по факту сьогодні користуються "захопленими частотами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-