Росія бере на озброєння нові прийоми дезінформації - МІП

Росія бере на озброєння нові прийоми дезінформації - МІП

Фото
Укрінформ
Росія взяла на озброєння масовану дезінформаційно-пропагандистську стратегію, протистояти якій здатна тільки правда.

На цьому наголосив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко під час фінальної дискусії міжнародного симпозіуму, що відбувся у Варшаві, повідомляє прес-служба МІП.

Біденко нагадав нещодавні слова очільника МЗС України Павла Клімкіна про вже відому пропагандистську "4D"-стратегію Кремля: dismissing, distorting, distracting, dismaying (заперечення, перекручування, дезорієнтування, залякування). Він також озвучив учасникам симпозіуму ще одну формулу російської дезінформаційної кампанії - "4F", яка включає: fake news, fake media, fake experts, fake events (фейкові новини, медіа, фальшиві експерти та події). 

"За допомогою цих "4F" та "4D" дезінформаційно-пропагандистських стратегій російська сторона намагається нав'язати новий світовий порядок денний, просуваючи спотворений наратив. Особливо вразливими до цього є країни-сусіди Росії: Україна, Білорусь та Польща. Наша стратегія у боротьбі з російською пропагандою як Міністерства інформаційної політики України залишається незмінною - максимально відкрито, залучаючи міжнародні інституції, інструментами правди сприяти формуванню демократичного дискурсу, який відображатиме реальний стан речей", - заявив Біденко.

Читайте також: Телеканал UA|TV запустив сайт для всього світу - Мінінформ

Заданими прес-служби, міжнародний симпозіум "Революція, війна та їх наслідки" відбувся 16-17 березня у Коледжі Європи в Натоліні (Варшава, Польща). Ключовими темами цьогорічного заходу стали міжнародні наслідки Революції гідності, анексії Криму, військових дій на Донбасі та інформаційної війни. Симпозіум зібрав українських, польських та європейських політиків, експертів, науковців, представників громадських організацій та проходив у рамках міжнародної академічної програми Коледжу Європи "Три революції. Дослідження масових протестів в Україні".

Фото: МІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-