Телеканал UA|TV запустив сайт для всього світу - Мінінформ

Телеканал UA|TV запустив сайт для всього світу - Мінінформ

Укрінформ
Сайт каналу іномовлення України UA|TV для всього світу офіційно запущено 12 лютого.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

"12 лютого 2018 року офіційно запущено сайт каналу іномовлення України UA|TV, що є частиною Мультимедійної платформи іномовлення України. Тестовий варіант сайту був у доступі вже з 5 лютого", - йдеться у повідомленні.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець зазначив, що Мультимедійна платформа іномовлення України (МПІУ) розвивається щодня: результативно відбуваються включення UA|TV в кабельні мережі cвіту та на інноваційних платформах мовлення світу.

"Тепер у нас є власний інформаційний портал телеканалу іномовлення України. Він відкриває можливості читати новини про Україну з першоджерел п’ятьма мовами: українською, російською, англійською, кримськотатарською та арабською. Дві останні зараз працюють в тестовому режимі", - сказав Стець.

Міністр додав, що із запуском сайту телеканалу UA|TV, разом з ІА "Укрінформ", Україна "мовитиме" дев'ятьма мовами світу, що дає можливість заохочувати читачів з різних країн.

Читайте також: Протидія інформагресії РФ: Порошенко увів у дію рішення РНБО

Генеральний директор МПІУ UA|TV Людмила Березовська повідомила, що "над кожною мовною версією сайту працюють окремі групи людей, і кожна мовна версія сайту орієнтована на інтереси своєї аудиторії. Редакторами кожної мовної версії є носії мови". Вона додала, що важливо зацікавити не тільки українську аудиторію, а й закордонну.

Як повідомлялось, телеканал UA|TV розпочав мовлення 1 жовтня 2015 року. МПІУ сформована на базі державних телерадіокомпаній "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення", "Банківське телебачення" (БТБ) та інформаційного агентства "Укрінформ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-