ЮНЕСКО констатує погіршення ситуації в окупованому Криму - МЗС

ЮНЕСКО констатує погіршення ситуації в окупованому Криму - МЗС

Укрінформ
У доповіді  ЮНЕСКО «Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна)» наголошується на погіршенні ситуації на території тимчасово окупованого Росією Криму у сферах компетенції організації.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Міністерства закордонних справ.

"У доповіді наголошується на грубих порушеннях з боку окупаційної влади, зокрема у сфері захисту культурної спадщини: т.зв. «реставраційних роботах» на території Ханського палацу в Бахчисараї, що загрожують історичній та культурній автентичності цього об’єкта, внесеного до Попереднього списку культурної спадщини ЮНЕСКО, а також проведенню усупереч нормам міжнародного права археологічних розкопок та вивезенню артефактів з території Криму", - зазначають у відомстві.

Також у доповіді нагадують про необхідність виконання резолюцій ГА ООН щодо Криму, остання з яких «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)» від 19 грудня 2017 року зобов’язує Росію виконувати рішення Міжнародного суду ООН щодо прав кримськотатарської спільноти та забезпечення доступу до освіти українською мовою на окупованому півострові.

Читайте також: ООН попередила про глобальну нестачу чистої води

Крім того, повідомляється про погодження Україною та Секретаріатом ЮНЕСКО основних параметрів моніторингового механізму, на основі якого ЮНЕСКО здійснюватиме прямий моніторинг ситуації в окупованому Криму у сферах компетенції Організації.

Доповідь Генерального директора буде розглянута на 204-й сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО, що відбудеться з 4 по 17 квітня 2018 року у Парижі, повідомили у міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-