Російська мілітаризація Криму не завадить його деокупації - Чубаров

Російська мілітаризація Криму не завадить його деокупації - Чубаров

Укрінформ
Розміщення Росією на території анексованого Криму сучасних систем озброєння не завадить процесу деокупацію півострова.

Про це заявив народний депутат України - голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров 4 березня в телеефірі, повідомляє проект "Крим. Реалії".

«Дійсно, росіяни наповнили півострів всією сучасною зброєю, яка у них є сьогодні. Їхні зенітно-ракетні системи здатні завдати шкоди країнам-членам НАТО - Болгарії, Румунії і Туреччині. Але говорити про те, що це створює перешкоди, які неможливо подолати в контексті деокупації Криму, я не став би», - сказав Чубаров.

За його словами, на Росію активно тиснуть міжнародні партнери України за всіма напрямками, в тому числі і економічними санкціями.

Раніше заступник директора офісу НАТО в Україні Анн-Крістін Бергене висловила стурбованість у зв'язку з мілітаризацією Криму та розширенням російської військової присутності в регіоні Чорного моря.

Читайте також: Експерти назвали ймовірні сценарії розвитку ситуації на Донбасі й Криму

Як відомо, на початку 2018 року в районі мису Фіолент російські військові розгорнули другий дивізіон ракетно-зенітних комплексів С-400 «Тріумф». Журналістам пояснили, що ракетна система контролюватиме небо над Чонгар і Армянськом - там, де проходить адміністративний кордон Криму з материковою Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-