Докази дискримінації кримських татар передадуть до Міжнародного суду - МЗС

Докази дискримінації кримських татар передадуть до Міжнародного суду - МЗС

Укрінформ
МЗС висловило протест проти цинічного тиску з боку Росії на кримських татар в окупованому Криму, докази щодо такої дискримінації обіцяють надати до Міжнародного суду.

Про це дипломат і речниця МЗС України Мар’яна Беца написала на своїй сторінці у Twitter.

"РФ придушує кримських татар. Цинічно і зухвало. Висловлюємо протест. Докази щодо дискримінації надамо до Міжнародного суду", - написала Беца.

Цей твіт речниці МЗС був реакцією на рішення підконтрольного Кремлю суду про 10-денний арешт одного із затриманих сьогодні в окупованому Криму кримських татар - Енвера Кроша.

Читайте також: Затриманому сьогодні кримському татарину дали 10 діб арешту

Як уже повідомлялося, кримському татаринові Енверу Крошу затриманому після сьогоднішніх обшуків в окупованому Криму дали десять діб арешту.

За словами брата заарештованого, окупанти зачепилися за записи на сторінці Енвера ВКонтакте (сторінка в російській соцмережі — ред.), зроблені ще в 2013 році, при Україні, коли він востаннє заходив туди.

25 січня в окупованому Криму після обшуків затримали двох кримських татар: Енвера Кроша в Джанкої й Ебазера Іслямова в селі Розливи Нижньогірського району. Кроша доставили в РВВС Джанкою, а Іслямова - в Нижньогірський РВВС.

Кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що Енвера Кроша два роки тому — в грудні 2015-го — співробітники ФСБ вже затримували і піддавали тортурам.

Захисники Кроша Сабрі Талібов і Лутфіє Зудієва вважають сьогоднішню справу продовженням спроб російських силовиків схилити Кроша до співробітництва, що були зроблені ними вперше під час затримання в 2015 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-