Затриманому сьогодні кримському татарину дали 10 діб арешту

Затриманому сьогодні кримському татарину дали 10 діб арешту

Відео
Укрінформ
Кримському татаринові Енверу Крошу — одному з двох затриманих після сьогоднішніх обшуків в окупованому Криму — дали десять діб арешту.

Про це повідомляє громадська організація "Кримська солідарність" з посиланням на рідного брата Енвера, який був присутнім на так званому судовому засіданні.

"В Енвера ВКонтакте (сторінка в російській соцмережі — ред.) у 2013 році, при Україні, коли він останній раз заходив туди, там гасла були — те, що не підходить цій державі свавільній російській. Вони за це зачепилися, за те, що нібито сторінка проглядається, всім доступна. Вони його в цьому вважають винним, у тому, що було при Україні, дали 10 діб арешту. Жодні клопотання не приймалися", — прокоментував брат Енвера.

Читайте також: В окупованому Криму затримали ще двох кримськотатарських активістів

Судове засідання, додав він, проходило в крихітній кімнаті, правозахисники і присутні родичі стояли.

За словами брата, суд не взяв до уваги ні те, що у затриманого троє маленьких дітей, що він годувальник сім'ї, ні що його позитивно характеризують знайомі і сусіди.

Як уже повідомлялося, 25 січня в окупованому Криму після обшуків затримали двох кримських татар: Енвера Кроша в Джанкої й Ебазера Іслямова в селі Розливи Нижньогірського району.

Кроша доставили в РВВС Джанкою, а Іслямова - в Нижньогірський РВВС.

У Кроша, за інформацією активістів, вилучили телефон, планшет і ноутбук.

Кримський адвокат Еміль Курбедінов на своїй сторінці у Facebook  повідомив, що Енвера Кроша два роки тому — в грудні 2015-го — співробітники ФСБ вже затримували і піддавали тортурам.

Захисники Кроша Сабрі Талибов і Лутфіє Зудієва вважають сьогоднішню справу продовженням спроб російських силовиків схилити Кроша до співробітництва, що були зроблені ними вперше під час затримання в 2015 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-