У Берліні пікетували посольство РФ на захист кримських татар

У Берліні пікетували посольство РФ на захист кримських татар

Фото
Укрінформ
Перед Посольством РФ у Берліні в суботу пройшла акція на підтримку кримських татар. Її учасники також вимагали звільнення інших в'язнів Кремля, серед яких і кореспондент Укрінформу Роман Сущенко.

Ініціатор та організатор пікету - Форум російськомовних європейців, один із лідерів якого - російський соціолог, який живе у Німеччині, Ігор Ейдман - розповів кореспондентові Укрінформу про те, що акцію планували давно. 

"Ми, хоч нас і небагато, вважаємо своїм обов'язком показати, звичайно, не російському посольству, якому наплювати, а німцям, які бачать нас, що ситуація безпрецедентна, про неї не можна забувати; тему потрібно постійно піднімати, у тому числі, у переговорах з російською владою, та вимагати звільнення політичних ув'язнених кримськотатарських, звільнення Криму від російської окупації та припинення національних репресій проти кримськотатарського народу", - сказав Ейдман. 

Двоюрідний брат Бориса Нємцова називає те, що відбувається з кримськими татарами, «абсолютно безпрецедентною, навіть для нашого важкого і жорстокого часу, ситуацією повзучого геноциду», коли націю позбавили усіх її законних прав, які вона має за всіма міжнародними конвенціями, у тому числі про захист прав корінних народів. 

Читайте також: У Москві й Чикаго пройшов спільний флешмоб на підтримку Криму

Цілий народ в Європі зазнає національної дискримінації: людей викрадають, вбивають, знаходять потім їхні спотворені трупи; людей саджають до в'язниці за політичні переконання, людям забороняють фактично навіть культурно-спортивні заходи - «все сприймається російською окупаційною владою і російською охранкою як спроби сепаратизму, спроби відокремити Крим від Росії, незаконно при цьому захоплений», - говорить Ейдман. 

А Європа, Німеччина неначе не помічають, підкреслює експерт. «Це абсолютно обурлива тема, яку необхідно підняти, ткнути ситих европейців у те, що відбувається у них під носом», - пояснює він, чому Форум російськомовних європейців вирішив організувати пікет.

Сам Форум організувався у серпні-вересні та був зареєстрований наприкінці минулого року. Окрім його членів в акції взяли участь українські та німецькі активісти.

Акція на захист кримських татар у Берліні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-