У Москві й Чикаго пройшов спільний флешмоб на підтримку Криму

У Москві й Чикаго пройшов спільний флешмоб на підтримку Криму

Фото
Укрінформ
Активісти в Москві (Росія) і Чикаго (США) провели спільну паралельну акцію-флешмоб, в ході якої виступили за припинення військових дій у Сирії і на підтримку анексованого Росією Криму.

Про це Крим.Реалії розповіла учасниця заходу Віра Лаврешина.

На вулиці російської столиці активісти вийшли у тому числі з плакатами: «Зупиніть війну в Сирії, Україні, Грузії» і «Терористи – не мусульмани Криму, а загарбники з Кремля». У Чикаго учасники акції в характерних українських різдвяних костюмах виступили із закликом: «Russia out of Crimea».

Читайте також: За роки окупації до армії РФ призвали 10 тисяч кримчан - правозахисники

Активістів у США зібрав Девід Турпін.

"Девід з Чикаго запропонував нам участь у флешмобі (кругосвітньому) за Сирію без Асада і Путіна, що ми і зробили тут, у Москві на Земляному валу, – а він у відповідь привів українських активістів із жовто-блакитним прапором, і вони виступили за український Крим. Дивно, вони – там, а ми – тут, в одній акції!" – поділилася московська активістка Лаврешина, яка вже більше року проводить акції в російській столиці на підтримку Криму та кримських татар.

Фото: David Turpin/ФБ

Російські опозиційні активісти регулярно виходять на мирні пікети і акції з вимогами звільнення політв'язнів, припинення російської агресії щодо України, деокупації Криму.

Як повідомлялося, активісти Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця до 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в анексованому Криму, поінформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-