Кримчан просять повідомляти про факти призову до російської армії

Кримчан просять повідомляти про факти призову до російської армії

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим просить кримчан звертатися по телефону або на електронну пошту в разі отримання повісток для проходження служби в російській армії.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У прокуратурі нагадують, що вони "здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами примусу до проходження військової служби в армії Росії, надсилання відповідних повісток жителям з військових комісаріатів, а також за фактами порушення кримінальних справ або іншого притягнення до відповідальності за відмову від проходження служби в армії Росії".

У відомстві уточнили, що чекають скарги кримчан про факти примусу до проходження служби в російській армії по телефону (044) 569-73-57, на електронну пошту (zvern01@ark.gp.gov.ua) або за київською адресою (вулиця Ділова, 24).

Напередодні в прокуратурі АРК повідомили Крим.Реалії, що збирають докази за фактами примусу кримчан до проходження військової служби в армії Росії, що є "військовим злочином, на який поширюється юрисдикція Міжнародного кримінального суду".

Читайте також: Прокуратура вимагає для екс-міністра Криму два місяці арешту

Кримська правозахисна група стверджує, що за три роки до російської армії призвали близько 10 тисяч кримчан.

Після анексії Криму російська влада проводять набір кримчан до лав своєї армії. Багато масові заходи на півострові супроводжуються пропагандою служби в Збройних силах Росії. Кримчан закликають на службу в російську армію всупереч міжнародному законодавству і рішенням Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-