Канада занепокоєна переслідуванням кримських татар

Канада занепокоєна переслідуванням кримських татар

Заява
Укрінформ
Переслідування російською окупаційною владою кримських активістів викликає у Канади серйозне занепокоєння.

Так у МЗС Канади відреагували на ухвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції про стан з правами людини у Криму.

«Судові процеси, які російська влада проводить над більш як 70 кримськотатарськими активістами, викликають глибоке занепокоєння. Канада пишається підтримкою Резолюції ООН щодо серйозної ситуації із правами людини та обурливим ставленням до кримських татар у окупованому Криму», - йдеться у повідомленні на сторінці МЗС Канади у Тwitter. 

Як відомо, 19 грудня члени Генеральної асамблеї ООН на 73-му пленарному засіданні підтримали резолюцію про ситуацію з правами людини в окупованому Криму. За документ проголосувало 70 країн, проти були представники 26 країн, а ще 76 країн – «утрималися».

Співавторами резолюції разом з Україною виступили 42 держави з різних континентів (серед них - практично всі країни Євросоюзу, США, Канада, Австралія, Ісландія, Норвегія, Чорногорія, Туреччина, Японія, Кірібаті, Маршаллові острови, Мікронезія, Палау та ін).

Ця резолюція - вже третій документ Організації Об'єднаних Націй щодо Криму. Перша резолюція (68/262) була ухвалена у березні 2014 року: у ній ООН підтвердила територіальну цілісність України, підкресливши, що так званий «референдум» 16 березня, який призвів до окупації Кримського півострова, «не має законної сили».

Читайте також: Затриманий в окупованому Криму активіст Чапух оголосив голодування

Друга (71/205) ухвалена рік тому і стосувалася ситуації з правами людини в АР Крим та місті Севастополь. 19 грудня 2016 року за цей документ проголосували також 70 країн, ще 77 утрималися, а проти виступили 26 делегацій, серед яких – Росія, Вірменія, Білорусь, Китай, Індія, Сербія, Північна Корея та інші. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-