Проти кримськотатарських активістів відкривають справи за одиночні пікети

Проти кримськотатарських активістів відкривають справи за одиночні пікети

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму силовики знову викликають в поліцію учасників одиночних пікетів.

Про це у Facebook повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

"У смт Красногвардійське сьогодні вісім чоловік викликали у відділення поліції. Це ті громадяни, які виходили на пікети 14 жовтня", - сказав Курбедінов.

За його словами, стосовно всіх них порушили адміністративні провадження.

"Їх притягають за ч. 5 ст. 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення. Таким чином, намагаються притягнути до відповідальності людей, які, не порушуючи закон, вийшли і висловили свою думку", - зазначив адвокат.

Читайте також: У Данії Чийгоз розповів про переслідування активістів в окупованому Криму

Він повідомив, що на засіданні "суду", день якого поки не відомий, захист говоритиме про необгрунтованість заборони на право висловлювати свою думку.

"Ми будемо говорити, що це абсолютно необгрунтоване притягнення, це спроба залякати тих, хто хоче надалі виходити на пікети і таким чином висловлювати свою думку і реалізовувати своє право на одиночні пікети", - заявив Курбедінов.

Раніше Укрінформ повідомляв, що в окремих регіонах Криму активістів уже викликали в поліцію за фактом їхньої участі в одиночних пікетах.

14 жовтня в окупованому Криму пройшли пікети проти свавілля силовиків. Пікетники тримали в руках плакати з написами "Кримські татари не терористи", "Припиніть репресії проти кримських татар", "Зупиніть свавілля силовиків Криму", "Стоп арешти, обшуки, викрадення мусульман". Всього поліція затримала 49 осіб, які брали участь в одиночних пікетах. Після отримання від них пояснень учасники заходів були відпущені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-