У Данії Чийгоз розповів про переслідування активістів в окупованому Криму

У Данії Чийгоз розповів про переслідування активістів в окупованому Криму

Укрінформ
Ситуацію з порушенням прав людини в окупованому Криму в п'ятницю у Копенгагені обговорили заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і політичний директор МЗС Данії Єспер Мьоллер Сьоренсен. 

Про це у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, який прибув до Копенгагена (Данія) для участі в роботі Бюро ПАРЄ, 23 листопада 2017 року зустрівся з політичним директором Міністерства закордонних справ Данії Єспером Мьоллер Сьоренсеном. В ході зустрічі, в якій брав участь також Тимчасовий повірений у справах України в Данії Артем Владіміров, обговорювалася ситуація щодо порушення прав людини в тимчасово окупованому Росією Криму, політично мотивованим переслідуванням кримських татар і українців", - повідомив Чубаров.

За його словами, Чийгоз поінформував Сьоренсена про трагічні події в Криму - доведення до смерті російськими окупантами 83-річної активістки кримськотатарського національного руху Веджіє Кашки і арешт групи активістів Націнального руху.

Читайте також: КримSOS: кожні три дні фіксуємо порушення прав людини

В ході зустрічі Чийгоз подякував уряду Данії за підтримку суверенітету України і її територіальної цілісності, за постійну увагу до ситуації з правами людини і становища кримськотатарського народу в окупованому Криму, а також висловив стурбованість діями окремих європейських політиків, які виступають за відновлення повноважень делегації Росії в Парламентській асамблеї ради Європи, не чекаючи звільнення нею окупованих територій України.

У свою чергу політичний директор зовнішньополітичного відомства Данії запевнив, що Данія і надалі виходитиме з норм міжнародного права в питанні підтримки України і виступатиме за збереження економічних та політичних санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету України над окупованими територіями, в тому числі Автономною Республікою Крим і Севастополем.

Як розповів глава Меджлісу, в п'ятницю у Копенгагені відкрилося засідання Постійного Комітету ПАРЄ - органу, який приймає рішення між сесіями Асамблеї.

"Оскільки передбачаються дискусії щодо відновлення або не відновлення повноважень делегації РФ у ПАРЄ, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз знаходиться в повній готовності дати учасникам засідання інформацію про ситуацію в тимчасово окупованому Криму", - уточнив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада у Криму відбулися обшуки і затримання кримськотатарських активістів. Обшук зі спробою затримання здійснили і у ветерана національного руху кримських татар Веджіє Кашка, якій стало погано, і дорогою до  лікарні вона померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-