Окупанти продовжили термін у СІЗО ще одному фігуранту

Окупанти продовжили термін у СІЗО ще одному фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
У окупованому Криму так званий Верховний "суд" продовжив на два місяці термін утримання під вартою ще одному фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" - Вадиму Сіруку.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов у відеокоментарі, розміщеному у Facebook групі "Кримська солідарність".

"Закінчився розгляд клопотання ФСБ щодо продовження запобіжного заходу - арешту - Вадиму Сіруку... Суддя продовжив арешт до 8 грудня", - сказав захисник.

За словами адвоката, Сірук виступив із промовою, у якій назвав закриті судові засідання черговим способом тиску на нього та порушенням принципу гласності.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні підконтрольний Кремлю Верховний "суд" Криму продовжив термін арешту ще двом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" - Рефату Алімову та Еміру-Усеїну Куку.

Читайте також: Двом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили термін у СІЗО

Всього у 2016 році за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір" були затримані 19 осіб. Четверо з них вже засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом Росії.

Захисники заарештованих та засуджених у справі "Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначив, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-