Двом фігурантам

Двом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили термін у СІЗО

Укрінформ
У окупованому Криму так званий Верховний "суд" у черговий раз продовжив на два місяці термін тримання під вартою двом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" - Рефату Алімову та Еміруі-Усеїну Куку.

Про це повідомляють правозахисники з групи "Кримська солідарність".

"До родичів та друзів вийшов адвокат Едем Семедляєв, повідомивши їм підсумки судового засідання у справі Рефата Алімова. Суд залишив політв'язня під вартою, продовживши на 2 місяці раніше прийнятий запобіжний захід", - йдеться у повідомленні.

Трьома годинами пізніше завершилося слухання у справі Куку, і аналогічну інформацію про свого підзахисного повідомив адвокат Олексій Ладін.

Наразі підсудні знайомляться із матеріалами справи. Але, за словами Ладіна, таку можливість його підзахисному надають не частіше, ніж раз на тиждень.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: суд РФ призначив штраф за пост у соцмережі

Раніше активісти "Кримської солідарності" зазначали, що на сьогоднішні судові засідання допустили лише адвокатів. Ті, хто прийшов підтримати заарештованих, змушені були стояти на вулиці - як їм пояснили, у зв'язку із "заходами безпеки". При цьому вхід зі зворотного боку будівлі, через який доставляють і заводять ув'язнених, затягли плівкою - як припускають правозахисники, щоб позбавити політв'язнів єдиної можливості побачитися з дітьми.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір" у окупованому Криму були затримані 19 осіб. Четверо з них вже засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-