У МЗС Франції прокоментували вирок Чийгозу

У МЗС Франції прокоментували вирок Чийгозу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції заявило, що Росія порушує права кримських татар, і закликало звільнити тих, кого затримали з порушенням норм міжнародного права.

Про це йдеться в заяві відомства, зробленый після того, як 11 вересня Верховний суд Криму засудив віце-голову Меджлісу Ахтема Чийгоза до восьми років колонії, повідомляє RFI.

"Франція та її європейські партнери вважають, що російська влада, заборонивши у 2016 році діяльність Меджлісу, порушила права кримських татар. Вирок 11 вересня Ахтему Чийгозу - чергове тому підтвердження. Ми закликаємо звільнити усіх, хто був затриманий з порушенням норм міжнародного права", - заявив представник французького МЗС у ході брифінгу.

Правозахисна організація Amnesty International назвала суд над Ахметом Чийгозом показовим. Віце-голова Меджлісу був затриманий за підозрою в організації безладів у лютому 2014 року. Ось вже два з половиною роки, як він знаходиться у СІЗО.

Читайте також: Окупанти в Криму продовжують обшуки та затримання кримських татар

Нагадаємо, після анексії Росією Криму на півострові ФСБ проводить регулярні обшуки та допити кримських татар, журналістів, активістів, громадських діячів. Правозахисники характеризують це як «боротьбу з інакомисленням».

Франція неодноразово заявляла, що підтримує територіальну цілісність України і не визнає вибори та їхні результати в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-