Порошенко про Крим: Росія, як злодій викине вкрадене, коли їй запече

Порошенко про Крим: Росія, як злодій викине вкрадене, коли їй запече

Укрінформ
Законопроект про особливості держполітики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донбасу найближчим часом буде винесено на громадське обговорення. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу у четвер, 7 вересня, у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завершується робота над законопроектом про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України. Найближчим часом він буде оприлюднений і винесений на обговорення в Україні і серед наших партнерів. Українська громадськість матиме можливість його ретельно вивчити. Вирішальне слово буде за вами, шановні народні депутати", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що, згідно із даними соціологічного опитування, проведеного на початку літа, суспільство втомилося від війни. За його словами, ознакою такої втоми є той факт, що 11% пропонують взагалі відмовитися від будь-яких спроб повернути тимчасово окуповані території Донбасу, 14% виступають за те, щоб конфлікт заморозити, а території — ізолювати, 13% ратують за військовий наступ.

Читайте також: Порошенко попереджає, що РФ готує наступальну війну континентального масштабу

"А більшість - 56% - підтримують курс на повернення тимчасово окупованих територій дипломатичним шляхом", - підкреслив Порошенко.

Стосовно питання повернення Криму, то глава держави зауважив, що Україна не може вибити Росію звідти силою і та не піде з півострова сама. "Але ми можемо створити умови, коли Крим стане для Москви непідйомним тягарем. Так злодій іноді викидає вкрадене, коли воно починає йому пекти", - зазначив Порошенко.

У цьому контексті він нагадав, що Україна використовує для цього інструменти міжнародного права, санкції, міжнародні суди й арбітражі, різноманітні міжнародні платформи і моніторингові механізми - починаючи від ООН і закінчуючи ЮНЕСКО.

"Притягнення Російської Федерації до міжнародно правової відповідальності є довготривалим процесом. Та ми змусимо Росію відповідати мовою права за свої дії на території України", - переконаний Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-