Пам'ятна акція у Криму відбулася попри протидію окупантів

Пам'ятна акція у Криму відбулася попри протидію окупантів

Укрінформ
Пам'ятна акція кримських татар на базі відпочинку в Ак'-к'ая, присвячена 30-ій річниці масових мітингів в Москві, які були одним з вирішальних етапів кримськотатарського національного руху, таки відбулася, попри протидію окупаційної російської влади. 

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат ВР Рефат Чубаров. 

"Незважаючи на всі перепони, заборони і оцеплення з боку російських окупантів кримські татари зібралися на пам'ятний захід у Ак'-К'ая (Біла Скеля) поблизу К'арасувбазара (нині - Білогірськ), присвячене 30-річчю проведення масових мітингів кримських татар в Москві влітку 1987 року", - написав Чубаров.

Через кілька хвилин він додав, що "тільки що озброєні ФСБшики, які оточили територію бази відпочинку в селі Ак'-к'ая ... дали кримським татарам, що зібралися, 10 хвилин, щоб розійтися".

"Одночасно озброєні карателі почали демонстрацію залякувальної підготовки до розгону мирних людей", - зазначив Чубаров.

Перед цим Чубаров розповів, що в неділю, 20 серпня, кілька десятків озброєних людей в масках і російська поліція перекрили вхід на територію бази відпочинку «Ковбой» в селі Ак'-к'ая, де мав розпочатися захід, присвячений 30-річчю проведення масових мітингів кримських татар в Москві влітку 1987 року.

Також, за інформацією Чубарова, затримали Бекіра Умерова, одного з організаторів пам'ятного заходу.

Оголошена окупантами причина блокування території бази відпочинку – нібито повідомлення, що надійшло, про наявність на території бази "схрона зі зброєю".

Читайте також: Окупанти випустили затриманого за пікет Сервера Караметова

"Очевидно, російські окупанти вирішили не допустити проведення в тимчасово окупованому Криму патріотичного заходу, присвяченого одному з вирішальних етапів кримськотатарського національного руху новітнього часу", - прокоментував дії російських силовиків Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-