Окупанти випустили затриманого за пікет Сервера Караметова

Окупанти випустили затриманого за пікет Сервера Караметова

Укрінформ
У Криму 76-річного Сервера Караметова, заарештованого на 10 днів за одиночний пікет на підтримку одного з лідерів Кримських татар Ахтема Чийгоза, увечері 19 серпня вивезли з ІТТ Сімферополя на автовокзал.

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Фейсбуці.

«Щойно повідомили з Криму: Сервер ага Караметова вивезли з ІТТ м.Сімферополя на автовокзал. Раніше співробітниками ІТТ було зазначено для родичів час звільнення Сервер ага - о 21.30. Схоже на те, що російські окупанти таким чином вирішили попередити його зустріч з сотнями кримських татар, які направляються зараз з різних регіонів Криму в Сімферополь до будівлі ІТТ на вулиці Павленка, 1», – написав Чубаров.

Читайте також: Чийгоз із СІЗО написав 76-річному пікетувальнику, затриманому в Криму

Пізніше він додав, що Караметова зустріли кримські татари, котрі вітають його із звільненням: "Щойно поговорили з Сервер ага Караметовим по телефону. Він наразі перебуває в оточенні десятків співвітчизників, які з'їхалися з усього Криму вітати народного героя".

Термін арешту Караметова закінчився увечері 19 серпня.

Нагадаємо, літній кримськотатарський активіст Сервер Караметов був затриманий 8 серпня в Сімферополі за одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза. 9 серпня підконтрольний Кремлю Залізничний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, присудив йому 10 діб адміністративного арешту "за опір співробітникам поліції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-