Справа Хізб ут-Тахрір: адвокат каже, що скоро Зейтуллаєв насилу ходитиме

Справа Хізб ут-Тахрір: адвокат каже, що скоро Зейтуллаєв насилу ходитиме

Укрінформ
Політв'язень Руслан Зейтуллаєв, якого Верховний суд Росії засудив до 15 років ув'язнення, голодує вже чотири дні.

Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів адвокат Еміль Курбедінов.

"Коли ми бачили його 27 числа, і перед цим його бачив мій колега Едем Семедляєв, він відійшов від двох голодувань, він відчував себе більш-менш нормально і на момент, коли він оголосив голодування, він також відчував себе задовільно: набрав у вазі те, що втратив при перших двох голодуваннях. Сьогодні, якщо я не помиляюся, четвертий день голодування. Ми припускаємо, що він ослаб. Якщо згадати перші два голодування, він дуже ослаб через 8-10 днів. Думаю, що через 8-10 днів стан його буде таким, що він насилу пересуватиметься", - зазначив він.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: російська "феміда" збільшила вирок Зейтуллаєву до 15 років

Говорячи про надання медичної допомоги Зейтуллаєву, адвокат нагадав, що під час другого голодування до його клієнта допустили консула і почали стежити за станом здоров'я.

"Це зводиться до чого? Просто вимірювати тиск. Якщо тиск впав, попросять його щось випити. Він, звичайно, відмовляється від прийому ліків", - повідомив Курбедінов.

Нагадаємо, 27 липня 2017 року Верховний суд Росії засудив Зейтуллаєва до 15 років позбавлення волі. Його затримали в Криму і звинуватили у створенні осередку забороненої в Росії партії та релігійної організації Хізб ут-Тахрір.

Після винесення вироку Руслан Зейтуллаєв оголосив третє й безстрокове голодування.

Фото: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-