Справа Хізб ут-Тахрір: російська

Справа Хізб ут-Тахрір: російська "феміда" збільшила вирок Зейтуллаєву до 15 років

Укрінформ
У Верховному суді РФ під час розгляду апеляції у справі Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в створенні організації Хізб ут-Тахрір у Севастополі, йому ухвалили вирок - 15 років позбавлення волі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав його адвокат Еміль Курбедінов.

"15 років Зейтуллаєву!!! Ганьба!!!", - написав він.

За словами адвоката, перед тим, як суд пішов у дорадчу кімнату ухвалювати рішення, Зейтуллаєв виступив з промовою, в якій заявив, що влада спотворила саме поняття тероризм, саджаючи на лаву підсудних безневинних людей.

"Руслан виступив з досить об'ємною промовою, де було сказано про багато важливих речей і подій. Один з важливих висловів Руслана про поняття терміну "тероризм", який з моменту своєї появи настільки мутований і спотворений владою, що на лаві підсудних за тероризм опиняються люди, які ніколи нічого не підривали, не підпалювали, нічого не готували і нікого не захоплювали в заручники", - написав Курбедінов.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: Зейтуллаєв збирається оголосити третє голодування

Нагадаємо, спочатку "суд" у Криму присудив Руслану Зейтуллаєву 7 років позбавлення волі, проте обвинувачення вимагало перегляду справи з метою суворішого покарання - 17 років позбавлення волі.

Другий вирок - 12 років - держобвинувачення теж не задовольнив. За версією слідства, що сфабрикувало справу про так зване севастопольську організацію Хізб ут-Тахрір, Руслан Зейтуллаєв є організатором даної групи.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-