Через скандал із Siemens звільнили директора російських

Через скандал із Siemens звільнили директора російських "Силових машин"

Укрінформ
Рада директорів компанії "Силові машини" припинила повноваження гендиректора Романа Філіппова.

Про це повідомляє BBC Україна.

"Це сталося через тиждень після того, як ЗМІ повідомили про допит пана Філіппова у справі про розголошення держтаємниці на тлі скандалу з поставками турбін Siemens до Криму", - йдеться в повідомленні.

Причини звільнення Філіппова радою директорів компанії поки не вказуються. Згадується тільки, що вже обговорювалося обрання нового гендиректора.

Читайте також: Росія хоче запустити "кримські" турбіни без інженерів Siemens - ЗМІ

Минулого тижня петербурзьке видання "Фонтанка" і агентство ТАСС повідомляли про те, що Романа Філіппова нібито затримали співробітники ФСБ за підозрою в розголошенні держтаємниці.

На наступний день ЗМІ повідомили, що гендиректор "Силових машин" вийшов на роботу. Також повідомлялося, що його відпустили під підписку про невиїзд.

До складу компанії, яку очолював Роман Філіппов, входить ТОВ "Сіменс технології газових турбін" - завод Siemens в Санкт-Петербурзі, який займається виробництвом газотурбінного устаткування.

Siemens належать 65% підприємства, а ще 35% - концерну "Силові машини" Олексія Мордашова.

На початку липня "Силові машини" опинилися в центрі скандалу довкола поставок турбін Siemens до Криму.

Агентство Reuters повідомило, що Росія доставила газові турбіни виробництва німецького концерну на півострів, хоча європейським компаніям заборонено постачати газове обладнання на цю територію через санкції Євросоюзу.

Компанія Siemens заявила, що поставки здійснили всупереч її волі і що вона має намір ініціювати кримінальне розслідування щодо відповідальних осіб.

Карикатура Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-