Росія хоче запустити

Росія хоче запустити "кримські" турбіни без інженерів Siemens - ЗМІ

Укрінформ
Газові турбіни Siemens, які поставлені в окупований Росією Крим в обхід європейським санкціям, буде складно запустити, оскільки жодна російська компанія не робила це раніше без допомоги виробників.

Про це повідомляє Reuters.

Опитані агентством близько десятка фахівців галузі заявили, що запуск турбін без інженерів Siemens або його партнерів буде складним випробуванням. Невдача в цій справі може закінчитися технічними проблемами, які можуть мати фінансовиі та правові наслідки.

Водночас у Росії вже ведуться пошуки фахівців, які могли б запустити турбіни без залучення інженерів із Siemens. За словами трьох джерел Reuters, до цього залучили російську компанію "Интеравтоматика", яка на 46% належить німецькому концерну.

Як повідомляв Укрінформ, турбіни фірми Siemens, незважаючи на експортну заборону, опинилися в окупованому Криму. Постачати обладнання на півострів заборонено санкціями Євросоюзу, які ввели після незаконної анексії Криму Росією. За заявами Siemens, фірма має намір через суд домогтися повернення своїх турбін, які за документами призначалися для теплоелектростанції в Тамані. Москва в свою чергу заявляла, що в Криму є виключно турбіни російського виробництва з російських компонентів. За словами представника уряду ФРН Штеффена Зайберта, влада "дуже уважно стежить за цією справою", за ситуацією, що є "неприйнятною", і чекає пояснень від компанії, яка має стежити за виконанням режиму санкції.

Читайте також: Siemens має з’ясувати, які "додаткові болти" РФ прикрутила до її турбін — експерт

11 липня Siemens подала позов до Арбітражного суду Москви проти компаній "Технопромэкспорт", що входить у структуру "Ростех", і "Сіменс технології газових турбін". Концерн зажадав повернути у Тамань турбіни, що раніше були відправлені до Криму, і запобігти подальшим нелегальним поставкам на півострів. У "Технопромэкспорт" наполягають, що турбіни для Криму придбали на вторинному ринку і провели модернізацію установок своїми силами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-