ФСБ затримала директора підприємства, яке постачало турбіни Siemens в Крим

ФСБ затримала директора підприємства, яке постачало турбіни Siemens в Крим

Укрінформ
Генерального директора російського підприємства "Силові машини" Романа Філіппова затримали в Санкт-Петербурзі співробітники Федеральної служби безпеки РФ.

Як повідомляє "Фонтанка" з посилання на власні джерела в правоохоронних органах, Філіппова підозрюють у розголошені державної таємниці.

Інформацію про затримання директора підприємства "Силові машини" також підтвердила агенція ТАСС та РБК.

"Так, дійсно Роман Філіппов затриманий. Його підозрюють у розголошенні держтаємниці", – повідомили в ТАСС.

Читайте також: Скандал навколо "кримських турбін": У Меркель мають намір питати з Siemens

В управлінні ФСБ у Петербурзі і Ленінградській області у коментарях журналістам відмовили, також на запит не відповіли і в прес-службі підприємства "Силові машини". За попередньою інформацією, гендиректор "ознайомив сторонніх осіб з документами, що містять секретні відомості".

На робота та вдома Філіппова провели обшук, його самого допитали, як підозрюваного. Згодом Філіппова таки відпустили, щоправда, під підписку про невиїзд.

Читайте також: ЗМІ: Росія знову відправила до Криму газові турбіни

Інформація про затримання Філіппова надійшла на тлі скандалу навколо постачання турбін марки Siemens в окупований Росією Крим. Турбіни SGT5-2000E виробляються петербурзькою компанією "Сіменс Технології Газових Турбін" (СТГТ) – спільному підприємством Siemens і ВАТ "Силові машини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-